Etusivu Paikallisalumnit

Paikallisalumnit tuovat yhteistyötason seurojen ja pelaajien välille, sekä vaikuttavat merkittävästi myös jäsenmäärän kasvuun ja paikallistoiminnan aktiivisuuteen. Paikallisalumneja on tällä hetkellä 13 SM-liigan joukkueiden yhteydessä: Ilves Niilot (Ilves), HPK-Hilut (HPK), LukkoSepät (Lukko),  Tepsin Numpat (TPS), Bluesin Alumni (Blues), Pelicansin Reippaat (Pelicans), IFK:n Oldtimers Alumni (HIFK), Saipan Sputnikit (Saipa), JYP-Alumni (JYP), Pata Karhut (Pori), Kärppien Nepet (Oulun Kärpät),  Kalpan Alumni (Kalpa), Sportin Alumni (Sport). Tapparan  osalta perustaminen on viereillä ja tavoitteena on että ennen kauden 2015-16 alkua myös uusimmalla liigaseuralla KooKoo:lla on paikallisalumni.

Vaikka SM-liiga Alumnin varsinaisen jäsenyyden perusteena onkin pelaaminen ylimmällä sarjatasolla Suomessa, voi paikallisalumnit ottaa jäsenikseen entisiä seuran edustusjoukkueen pelaajia, vaikka peliura olisikin ollut alemmalla sarjatasolla. paikallisalumniin voidaan valita myös muita seurassa pitkään toiminneita henkilöitä, kuten valmentajat, huoltajat jne. vaikkei pelaajataustaa olisikaan.  Paikallisalumnit valitsevat itse jäsenensä oman harkintansa mukaan.

Sm-liigan paikallisalumnin voi periaatteessa perustaa myös  mikä tahansa entinen ylimmän sarjatason seura. Jokerit oli eräs ensimmäisistä paikallisalumnin perustajista ja alumnitoiminta jatkuu, vaikka Jokerit pelaa nykyisin KHL:ssä. Uusimpana paikallisalumnina aloitti Forssan Palloseura, joka pelaa nykyään Suomi-sarjassa. FPS oli kuitenkin ensimmäinen seura joka allekirjoitti SM-liigan perustamiskirjan.

Joukkue