Erotuomarit - In Memoriam

Hannu Soro (10.09.1952- 13.12.2023)

Jääkiekkoyhteisö menetti merkittävän vaikuttajan, kun Hannu Soro poistui keskuudestamme. Hannu, leijonanumero 216, jätti jälkensä suomalaiseen jääkiekkohistoriaan poikkeuksellisen monipuolisella panoksellaan niin erotuomarina kuin koko jääkiekon taustavaikuttajana.

Hannu Soro syntyi vuonna 1952, ja hänen elämänsä kulki vahvasti jääkiekon ja urheilun parissa. Päivänselvää oli, että hän oli sydämeltään ja sielultaan jääkiekkomies. Tämä intohimo kantoi hänet pitkälle monissa eri rooleissa.

Hannu aloitti uransa jääkiekkoerotuomarina vuonna 1971, ja hänen tuomaripolkunsa huipentui vuosina 1979-1983 pestiin SM-liigan päätuomarina. Vuonna 1980 hän teki historiaa tuomitsemalla ensimmäisenä suomalaisena ottelun Ruotsin Elitserienissä.

Urheilun moniosaajana Hannu toimi huoltajana SM-sarjassa ja SM-liigassa pelaavassa KooVeessa vuosina 1971–1977 sekä A-maajoukkueessa vuosina 1983–1992. Hän oli mukana voittamassa ensimmäisiä arvokisamitaleita maajoukkueen huoltoryhmässä. Lisäksi hän näytti tietä nuorille pelaajille toimien huoltajana ja joukkueenjohtajana nuorten maajoukkueissa.

Ilveksen liigajoukkueen parissa Hannu Soro jätti jälkensä joukkueenjohtajana vuosina 1991–1993 ja 1995–2000, sekä tiedottajana 1991–2000. Hänen tinkimätön työpanoksensa ja omistautuneisuutensa joukkueurheilulle teki hänestä koko organisaation arvostetun vaikuttajan.

Soro ei rajoittanut osaamistaan ainoastaan kaukaloon ja kaukalon laidalle, vaan hänellä oli myös lukuisia luottamustehtäviä etenkin Suomen jääkiekkoliiton eri elimissä. Hänen panoksensa oli merkittävä myös jääkiekkoyhteisön organisaatioiden kehityksessä.

Hannu Soro oli Hämeen Liikunta ja Urheilu ry:n puheenjohtaja, mikä osoittaa hänen laaja-alaista sitoutumistaan suomalaiseen liikunta- ja urheilutoimintaan.

Hannu Soron viimeisessä Aamulehden haastattelussa hän totesi: "Elämä on ollut jääkiekon ja urheilun täyttämää. Päivääkään en vaihtaisi pois."

Hänen perintönsä elää vahvasti jääkiekkoyhteisössämme, ja häntä muistellaan kiitollisuudella ja kunnioituksella.Teuvo Vehmas 22.07.1944 – 14.5.2023)


Teuvo Vehmas syntyi Hämeenkyrössä ja asui nuoruutensa vuodet Tampereella. Vuonna 1972 Teuvo perheineen muutti Imatralle ja vuonna1993 Mikkeliin.

Jääkiekko kuului hyvin tärkeänä osana Teuvon elämään. Pelaajaura alkoi Tampereen KooVee:ssa vuonna 1958 jatkuen aina A-junioreihin asti.

Erotuomarina Teuvo tuomitsi 22 peliä mestaruussarjassa. Huomioitavaa on, että kyseessä oli "kahden tuomarin" -systeemi. Kaudella 1974-75 Teuvo vihelsi yhden pelin päätuomarina ja seitsemän peliä linjatuomarina.

Erotuomarikerhon puheenjohtajana Teuvo toimi sekä Imatralla että Mikkelissä. Lisäksi Teuvo toimi toimitsijan tehtävissä useiden vuosien ajan.

Teuvon tytär kertoo:
"Jäähalleissa isäni oli tuttu näky, sillä hän kävi katsomassa pelejä ahkeraan. Viimeiset vuodet isäni katsoi pelejä televisiosta omasta nojatuolistaan. Viimeisen viikkonsa aikana isäni odotteli MM-kisojen alkua. Ensimmäisenä kisapäivänä hän vielä jaksoi katsoa pelejä, mutta siihen se sitten jäi.

Viimeisimmällä käynnilläni pyysin hoitajaa laittamaan illalla Suomen pelin telkkarista, vaikka isäni ei enää oikein tajuissaan ollutkaan. Se kuvastanee jääkiekon tärkeyttä, kun tyttären viimeinen toive hoitajille on, että "huolehtikaat ettei isälläni ole kipuja ja laittakaa jääkiekkoa telkkarista kuulumaan.""

Teuvon muistoa kunnioittaen,

Erotuomarit Alumni