Save Pond Hockey, Helsinki

13.2.2023 - KN
Save Pond Hockey, Helsinki


Liiga ja Alumni mukana Euroopan suurimmassa hyväntekeväisyyspipolätkä turnauksessa
- iso lahjoitus metsiensuojelutyöhön !
Lauantaina pelattu pipolätkän hyväntekeväisyysturnaus Helsinki Save Pond Hockey keräsi Brahen kentälle ison pelaajajoukon tärkeän asian puolesta. Pelissä mukana oli myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Pipolätkä on ulkojäillä kevyellä varustuksella hyvässä hengessä pelattavaa jääkiekkoa.
Helsingin turnaukseen osallistui yli 300 pelaajaa ja 40 joukkuetta.

Tapahtuman avausottelussa oli mukana presidentti Niinistön lisäksi myös kiekkokaukaloista tuttuja nimiä. Ilmaston puolesta kentällä viilettivät muun muassa seuraavat alumnit Niklas Hagman, Tommi Kovanen, Kai Nurminen, Janne Puhakka, Annina Rajahuhta, Emma Terho, Esa Tikkanen ja Ari Vallin.

Niklas Hagman ja Janne Puhakka pelin tiimellyksessä. (Kuva: Mikko Hallikainen)

– Pipolätkässä yhdistyy oikeastaan kaikki se, minkä keskellä pienenä kasvoin ja mitä rakastin: luonto, ystävät ja jääkiekko, Save Pond Hockey –lähettiläs ja alumni Tommi Kovanen kertoo.

Pipolätkä on uhattuna, sillä jääpäivät ovat vähentyneet Helsingissä dramaattisesti. Jääpäivällä tarkoitetaan päiviä, jolloin lämpötila pysyy alle nollassa. Kun vielä vuonna 1860 jääpäiviä oli 78 päivää vuodessa, nykyään niitä on 30 päivää vähemmän.

– Meidän on aika ottaa vastuuta ja tehdä päätöksiä siitä, millaisen tulevaisuuden haluamme, ja haluammeko riistää seuraavalta sukupolvelta, lapsiltamme, mahdollisuuden pipolätkän iloihin, olympiapronssimitalisti, Kansainvälisen olympiakomitean hallituksen jäsen ja SPH-lähettiläs Emma Terho sanoo.

Tasavallan presidentille Liigan paidan luovuttivat CDO Jukka Sundquist (vas.) ja myyntijohtaja Vili Nurmi.

Turnaus järjestettiin Helsingissä jo kahdeksatta kertaa. Helsingin turnauksen sponsori- ja osallistumismaksuista saatu tuotto, 20000 euroa, lahjoitettiin Luonnonperintösäätiölle luonnontilaisten metsien suojelemiseksi.

Tänä vuonna Save Pond Hockey -turnauksia järjestetään Helsingin lisäksi myös Turussa, Raahessa, Lappeenrannassa ja Tampereella sekä Tegernseessä Saksassa ja Park City, Utahissa Yhdysvalloissa.

Helsingin Save Pond Hockey –turnaus tuotti komean potin Luonnonperintösäätiölle. Mukana tapahtumassa oli myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö.(Kuva: Mikko Hallikainen)

Julkaisija: Antti Seppänen